FAQ

Algemeen

Health & Co is alles in één om jou te helpen de gezondste versie van jezelf te worden! Of je je nu energieker wilt voelen, beter in je vel wil zitten, wilt afvallen, fitter wilt worden, meer zelfvertrouwen wilt of van bepaalde klachten zoals darmklachten, overgangsklachten, PCOS of van klachten rondom je zwangerschap af wilt komen. Bij Health & Co coachen wij jou naar een nieuwe levensstijl voor de lange termijn. Het gaat bij ons niet alleen over kilo’s, koolhydraten, spiermassa of calorieën, het gaat om het creëren van een betere levensstijl voor jouw gezondheid. Wij bieden voor iedereen een passend plan aan, van een eenmalig consult tot 6 maanden intensieve begeleiding. In veel gevallen wordt jouw persoonlijke Health Plan ook nog vergoed door je zorgverzekeraar. Dus waar wacht je nog op?

De coaches van Health & Co zijn dé specialist op het gebied van een gezonde leefstijl. Dat betekent dat onze coaches verder kijken dan alleen naar wat je eet. Beweging, gewoonten, sport, ontspanning: het zijn onderwerpen die ook naar voren komen in het begeleidingstraject. Elke coach bij Health & Co is gediplomeerd diëtist en geregistreerd bij het Kwaliteitsregister Paramedici (KP). Hierdoor weten zij de feiten van fabels te onderscheiden. Alle coaches hebben een nascholingsverplichting en werken volgens de richtlijnen van de opleidingen en verkopen geen afslankmiddelen of maaltijdvervangers.

De begeleiding door de coaches van Health & Co wordt gedeeltelijk of volledig vergoed door jouw zorgverzekeraar. Bij Health & Co werken gewichtsconsulenten en diëtisten. Deze kennen beiden een aparte regeling m.b.t. de vergoeding.

De vergoedingen voor de gewichtsconsulent komt uit jouw aanvullende verzekering. Hoeveel je precies vergoed krijgt, verschilt per aanvullende verzekering. Je kunt hier een compleet overzicht vinden van alle vergoedingen. De gewichtsconsulent word niet vergoed vanuit je basispakket. Dat betekent dat je geen eigen risico betaald.

De vergoeding voor de diëtist komt uit jouw basisverzekering. Hoeveel je precies vergoed krijgt, hangt af van jouw Health plan en soort verzekering:
Heb je een restitutiepolis? Dan krijgt je ongeveer tussen de 180 en 225 euro vergoed.
Heb je een naturapolis? Dan krijg je ongeveer tussen de 125 en 158 euro vergoed.
De exacte vergoeding kunnen wij voor jou berekenen tijdens de intake.

De diëtisten van Health & Co bieden hebben geen contracten met zorgverzekeraars afgesloten.
Dit is een bewuste keuze, omdat de eisen vanuit de verzekeraars strikt en rigide zijn, wat kwaliteit van de zorg helaas niet beïnvloed. Omdat wij een persoonlijk plan van aanpak hanteren en onze focus liever houden op wat werkt voor onze clienten, hebben we ervoor gekozen om geen contracten aan te gaan met verzekeraars. Dit betekent dat jij de factuur zelf betaald en indient bij jouw zorgverzekering.

Zijn wij duurder dan een gecontracteerde diëtist?
Nee, wij zijn niet duurder dan een normale gecontracteerde diëtist. Een contractvrije diëtist werkt op basis van restitutie: de cliënt betaalt vooraf de factuur en dient deze zelf in bij de eigen zorgverzekeraar.
Een diëtist met zorgcontracten lijken misschien goedkoper, omdat er meer wordt vergoed. Houd er rekening mee dat altijd eerst het eigen risico wordt aangesproken, bij elke diëtist, gecontracteerd of niet. Ook worden vaak administratiekosten gerekend bij een gecontracteerde diëtist. Dit zit in de prijs van een contractvrije diëtist inbegrepen. Ook geeft een gecontracteerde diëtist geen inzicht in gemaakte kosten, gaat de rekening naar de zorgverzekeraar en ontvang jij het achteraf. Bij ongecontracteerde diëtisten krijg je zelf het factuur, waardoor je precies ziet waar en wat er gefactureerd wordt.

Twijfel je of Health & Co echt iets voor jou is of wil je eerst kijken of het klikt met je coach? Dan kan je een gratis kennismakingsgesprek plannen. Tijdens dit kennismakingsgesprek van 15 minuten leren we elkaar beter kennen en kan je al je vragen stellen over Health & Co. Je kan alvast wat over jezelf vertellen en wat je wilt bereiken. Samen kijken we of er een match is en welk plan het beste bij je zou passen.  Ook kun je altijd een e-mail sturen naar info@healthenco.nl of bellen naar 020 21 577 37.

E-coaching, of te wel: online begeleiding via (whatsapp) beeldbellen is bewezen net zo effectief als directe coaching en kan je tijd besparen. Als je ervoor kiest een Health Plan online te volgen, zullen de consulten met je persoonlijke Health & Co Coach middels (beeld)bellen gaan. Bij coaching in de praktijk kun je kiezen om de consulten met je persoonlijke Health & Co Coach te plannen in een van onze praktijken in Nederland en kunnen wij volledige lichaamsanalyses uitvoeren m.b.v. de InBody 770.
In beide gevallen kun je naast de consulten 24/7 bij je coach terecht voor hulp vragen of advies.

Je kan je inschrijven via ons inschrijfformulier. Deze is te vinden op de volgende pagina: https://www.healthenco.nl/schrijf-je-nu-in/. In beide gevallen kun je naast de consulten 24/7 bij je coach terecht voor hulp vragen of advies.

Privacy vinden we bij Health & Co erg belangrijk. Je gegevens en foto’s zullen discreet behandeld worden door je coach. Bovendien hebben we een strikt beleid omtrent privacy. Mochten wij jouw resultaat willen delen op internet, vragen wij uiteraard altijd jouw toestemming!

Wij gaan serieus om met je gegevens en respecteren jouw privacy. Als je wilt weten hoe wij dit aanpakken, lees dan onze Algemene Voorwaarden.

Coaches

Een gewichtsconsulent is opgeleid om mensen (met gewichtsproblemen) te adviseren en te begeleiden naar een gezond eet- en leefpatroon. Personen die om medische redenen voeding nodig hebben die aan specifieke eisen moet voldoen, worden niet door een gewichtsconsulent begeleid, maar door een diëtist. Bijvoorbeeld mensen die een dieet nodig hebben vanwege een ziekte. Een diëtist is opgeleid om alle aandoeningen die met voeding te maken hebben, te behandelen.

Alle coaches van Health & Co zijn gediplomeerd diëtist en geregistreerd bij het Kwaliteitsregister Paramedici (KP). Tevens hebben een aantal coaches de master Gezondheidswetenschappen afgerond.

Iedere Health & Co coach:

  • Is in het bezit van een geldig diploma voeding & diëtetiek;
  • Volgt regelmatig bij- en nascholing om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het vakgebied;
  • Begeleidt cliënten volgens de behandelprotocollen;
  • Verkoopt géén maaltijdvervangers of afslankproducten.

Beweging

Dit bepaal je zelf. Vind je fitnessen niet leuk, dan moet je dit vooral niet gaan doen. Samen met je Health & Co Coach zoek je de juiste manier van bewegen en/of sporten die bij jou past en die jij leuk vindt.

We richten ons vooral op bewegen, al dan niet gecombineerd met sport. Als je gezonder wilt worden of wilt afvallen is bewegen minstens zo belangrijk als sporten. In de literatuur wordt iemand die een uurtje sport, maar verder de hele dag zit, wel een ‘active couch potato’ genoemd. Je voelt je misschien heel goed doordat je sport, maar eigenlijk beweeg je in verhouding vrij weinig.

Combineer je sporten met bewegen, dan heb je een aantal extra voordelen: je conditie stijgt meer en sneller, je spieren worden sterker en je hebt meer winst wat betreft je fitheidsgevoel. Een combinatie van regelmatig sporten en daarnaast veel bewegen, is in onze ogen een perfecte manier maar niet een vereiste.

De coaches van Health & Co geven geen personal training, maar adviseren je op het gebied van beweging en training. Denk hierbij aan bewegingsdoelen waarmee je zelf aan de slag kunt gaan. Wel hebben wij samenwerkingen met diverse sportscholen en fysiotherapeuten waarbij je, vaak met korting, kan sporten of personal training kan krijgen. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op voor meer informatie over een van deze combinatiepakketten.

Samen met je Health & Co Coach zoek je de juiste manier van bewegen en/of sporten die bij jou past. Dit kan bijvoorbeeld tennissen zijn, maar ook thuis trainen of in de sportschool. Doe wat werkt voor jou!

Ontspanning

Met de pijler ontspanning creëer je balans tussen inspanning en ontspanning. Door de drukke maatschappij waarin we leven, worden we gedwongen bijna 24/7 paraat te zijn. Wil je écht succes met je nieuwe levensstijl, dan is ontspanning een vereiste. Zonder ontspanning geen vooruitgang. Je coach brengt je slaapritme en ontspanning in kaart en adviseert hierin.

Slaap is een belangrijk onderdeel als het gaat om herstel. De één voelt zich pas uitgerust na acht uur slapen, terwijl de ander zich topfit voelt na een nacht van zes uur. Jouw Health Plan zal jou leren wat voor jou het optimale slaappatroon is!

Healthplan

Ons doel is om jou een levensstijl aan te leren die bij je past en waarbij je resultaat behaalt en behoudt. Om dit te realiseren kun je kiezen uit korte- en langdurige trajecten vanaf €69,-. Kies je voor coaching via beeldbellen, dan ben je iets goedkoper uit dan coaching in de praktijk. Waar je ook voor kiest, bedenkt dat dit een investering in jezelf en je gezondheid is!

Jij als deelnemer bepaald zelf welk traject je aan wilt gaan. Heb jij zelf voldoende motivatie om met onze adviezen aan de slag te gaan? Dan kies je voor het Health Plan Light waarbij je een éénmalig consult krijgt. Wil jij meer begeleiding? Kies dan voor het Health Plan Plus met 3 maanden begeleiding of het Health Plan Premium met 6 maanden begleiding. In de praktijk zien wij dat resultaten langer behouden blijven bij coaching van 3 maanden of langer. Langdurige coaching is daarom in onze visie de beste manier om jouw gewenste resultaat te behalen én te behouden voor de rest van je leven!

Na het inschrijven op onze website zal je coach binnen 36 uur contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Ook ontvang je direct na je inschrijving een e-mail met de eerste belangrijke stappen richting een gezonde(re) levensstijl en een intake formulier.

Bij Health & Co is elk plan uniek, elk persoon is immers uniek. Ieder mens is anders en vraagt dus ook om een andere aanpak. Daarom is samen eenzelfde plan volgen niet mogelijk, maar beiden inschrijven en elkaar ondersteunen en motiveren in dit proces natuurlijk wel!

Dit heb je zelf in de hand. Je krijgt van je persoonlijke Health & Co coach alle handvatten die je nodig hebt, maar uiteindelijk is het nog altijd aan jou om dit uit te voeren. Als je alle handvatten die wij jou geven aanpakt en je plan consistent volgt, geloven wij dat je altijd resultaat zult behalen met jouw Health Plan.

De doelen die je jezelf stelt moeten wel realistisch zijn. In een maand afvallen wat er in een aantal jaar is aangekomen, is niet realistisch. Daarom ga je samen met jouw coach aan de slag om een haalbaar doel te bereiken. Verwacht geen wondermiddel of streng dieet, maar een deskundig praktisch advies over gezonde voeding en bewegen.

Vooruitgang kan op diverse manieren worden geïnterpreteerd. Wil jij vooral meer energie ervaren, dan kunnen we je bijvoorbeeld vragen een cijfer te geven aan je energielevel gedurende de dag. Is jouw doel om je lichaam meer in shape te krijgen, dan kijken we naar kilo’s, BMI en omtrek. Op een aantal locaties kunnen wij ook je vetpercentage meten met een professionele weegschaal of huidplooimeter. Daarnaast stimuleren wij je om progressiefoto’s te maken. Dit kunnen wij voor je doen tijdens de consulten, maar je mag dit natuurlijk ook zelf thuis doen. NB. de metingen en foto’s zijn altijd alleen voor de ogen van jouw coach bestemd. We hebben jouw privacy hoog in ons vaandel staan. Mochten wij jouw resultaat willen delen op internet, vragen wij altijd om toestemming!

De doelen die je jezelf stelt moeten wel realistisch zijn. In een maand afvallen wat er in een aantal jaar is aangekomen, is niet realistisch. Daarom ga je samen met jouw coach aan de slag om een haalbaar doel te bereiken. Verwacht geen wondermiddel of streng dieet, maar een deskundig praktisch advies over gezonde voeding en bewegen.

De één wil alleen duurzaam en biologisch eten, waar de ander zich prima voelt bij een volle tas boodschappen van een budget supermarkt. Beiden niks mis mee, dat is echt aan jou. Gezond eten hoeft niet duur te zijn. Wist je dat één gram appel vaak goedkoper is dan één gram van chips?

Hetzelfde geldt voor een sporten, daarbij heb je de keuze tussen thuis sporten m.b.v. gratis video’s tot een all-in luxe sportschool voor 80 euro in de maand.

De doelen die je jezelf stelt moeten wel realistisch zijn. In een maand afvallen wat er in een aantal jaar is aangekomen, is niet realistisch. Daarom ga je samen met jouw coach aan de slag om een haalbaar doel te bereiken. Verwacht geen wondermiddel of streng dieet, maar een deskundig praktisch advies over gezonde voeding en bewegen.

Bij een druk of onregelmatig leven kan begeleiding juist zorgen voor een stuk rust en regelmaat. Jouw persoonlijke Health & Co Coach zal hierin een belangrijke rol spelen. De coach kan jou bijvoorbeeld helpen met plannen en jou zo stapsgewijs leren bewuste keuzes te maken en mogelijk andere prioriteiten te stellen.

Hetzelfde geldt voor een sporten, daarbij heb je de keuze tussen thuis sporten m.b.v. gratis video’s tot een all-in luxe sportschool voor 80 euro in de maand.

De doelen die je jezelf stelt moeten wel realistisch zijn. In een maand afvallen wat er in een aantal jaar is aangekomen, is niet realistisch. Daarom ga je samen met jouw coach aan de slag om een haalbaar doel te bereiken. Verwacht geen wondermiddel of streng dieet, maar een deskundig praktisch advies over gezonde voeding en bewegen.

Voor, tijdens en na je zwangerschap is het erg belangrijk om gezond te eten. Dit is een goede basis voor je kindje en voor je lichaam om alle veranderingen aan te kunnen.

Er komt veel op je af als je zwanger wilt worden, zwanger bent of net bent bevallen. Alle (goedbedoelde) adviezen kunnen voor verwarring zorgen. Samen met je persoonlijke Health & Co coach ga je alles over voeding en gezond leven tijdens deze bijzondere periode op een rijtje zetten. Je coach is ook geschoold in het geven van begeleiding tijdens zwangerschap en heeft ervaring opgedaan met het begeleiden van zwangere vrouwen.

Hetzelfde geldt voor een sporten, daarbij heb je de keuze tussen thuis sporten m.b.v. gratis video’s tot een all-in luxe sportschool voor 80 euro in de maand.

De doelen die je jezelf stelt moeten wel realistisch zijn. In een maand afvallen wat er in een aantal jaar is aangekomen, is niet realistisch. Daarom ga je samen met jouw coach aan de slag om een haalbaar doel te bereiken. Verwacht geen wondermiddel of streng dieet, maar een deskundig praktisch advies over gezonde voeding en bewegen.

Juist zelfs! Na je zwangerschap is het erg belangrijk om gezond te eten. Dit is een goede basis voor je kindje en voor je lichaam om alle veranderingen aan te kunnen en weer goed te herstellen na de bevalling.

Er komt veel op je af als net bent bevallen of langdurig borstvoeding geeft. Alle (goedbedoelde) adviezen kunnen voor verwarring zorgen. Jouw Health & Co coach kan alles over voeding en gezond leven tijdens deze bijzondere periode voor je op een rijtje zetten. Je coach is ook geschoold in het geven van begeleiding tijdens zwangerschap en heeft ervaring met het begeleiden van zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Voeding

Je krijgt van je Health & Co coach geen voorgekauwd voedingsschema. Waarom een voorgeschreven voedingsschema niet werkt kan je hier lezen. In plaats van alles kant en klaar aan te leveren, leren wij jou stapsgewijs zelf jouw eigen voedingspatroon samen te stellen. Dit doen wij omdat wij jou niet alleen willen vertellen wát jij moet doen, maar ook leren waarom jij iets wel of niet eet.

Hoeveel keer je eet maakt niet zo veel uit: 4, 5 of 6 keer per dag een kleinere maaltijd kan in principe ook. Dit is een persoonlijke voorkeur, maar er is geen bewezen hoeveelheid die het beste werkt, het gaat er uiteindelijk om dat je minder calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt.

Meer dan 7 keer per dag eten wordt wel afgeraden, dit heeft te maken met je tanden. Zuren in eten en drinken (behalve water en ongezoete thee) kunnen het glazuur van de tanden en kiezen aantasten. Door het aantal eet en drinkmomenten te beperkten tot maximaal 7, heeft het gebit tussendoor voldoende tijd om te herstellen van de zuuraanvallen op het glazuur.

We vragen je aan het begin van je plan je eetpatroon te monitoren via een app / voedingsdagboek. Op deze manier krijg je goed inzicht in de hoeveelheid voeding die je nodig hebt en de hoeveelheid die je binnenkrijgt. Dit inzicht helpt ons en jou bij het opstellen van een plan. De strategie die bij jou past kan sterk verschillen van de strategie die bij een ander past. Iedere deelnemer heeft zo zijn eigen (psychologische) voorkeuren. Voor iedereen is er een geschikte methode, jouw Health & Co coach gaat je hierin begeleiden.

In principe kun je de meeste voedingsstoffen uit je voeding halen. We focussen dus primair op gezonde voeding en niet op shakes of supplementen. Wij -en met ons vele andere experts- zijn van mening dat de basis altijd je voedingspatroon is, en niet supplementen. Uitzonderingen hierop zijn specifieke (leeftijds-)groepen en mensen met een medische indicatie of een speciaal dieet. Jouw Health & Co coach zal jou hierin ook van informatie voorzien.

Wij zijn van mening dat je de meeste voedingsstoffen uit je voeding kunt halen en dus geen supplementen nodig hebt. Uiteraard zijn er uitzonderingen. Samen met jouw coach kijk je wat er in jouw situatie nodig is. Een aantal supplementen raden wij echter sterk af, waaronder:

  • pre-workouts (door o.a de onnodige toevoegingen)
  • testosteronboosters (want: werken niet)
  • fatburners (gevaarlijk)
  • vitaminepillen waarvan de dosering de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid overschrijdt
  • supplementen of producten met ongeloofwaardige claims, die doping bevatten of die verboden zijn op de Nederlandse markt.

Gebruik je gezond verstand of vraag je Health & Co coach of een onafhankelijk expert om advies als je het niet zeker weet!

Bij Health & Co spreken we niet van verboden producten. Samen met je Health & Co coach zal je uitzoeken wat voor jou haalbaar is in combinatie met je doel. Wij verwachten niet dat je de rest van je leven geen snoep, koek of alcohol meer zal eten of drinken. Wij laten deze verantwoordelijk over aan jou zelf, jij bepaalt hiermee jouw resultaat! Wel zullen we je altijd duidelijk uitleggen wat het maken van dergelijke keuzes voor gevolgen kan hebben.

De één wil alleen duurzaam en biologisch eten, waar de ander zich prima voelt bij een volle tas boodschappen van een budget supermarkt. Beiden niks mis mee, dat is echt aan jou. Gezond eten hoeft niet duur te zijn. Wist je dat één gram appel vaak goedkoper is dan één gram van chips?

Hetzelfde geldt voor een sporten, daarbij heb je de keuze tussen thuis sporten m.b.v. gratis video’s tot een all-in luxe sportschool voor 80 euro in de maand.

Dit bepaal je helemaal zelf. De ene persoon vindt het heerlijk om zich uit te sloven in de keuken en de ander is juist weer praktisch ingesteld. Het ene is niet beter dan het andere. We bieden tevens gezonde kant-en-klaar maaltijden aan, bij jou thuis geleverd! Deze maaltijden worden bereid door OhMyGuts en met de code HEALTHENCO krijg je altijd 10% korting. Je persoonlijke Health & Co Coach zal je helpen om een manier te vinden die bij jou past en jou helpt bij het bereiken van je doelen.

Hetzelfde geldt voor een sporten, daarbij heb je de keuze tussen thuis sporten m.b.v. gratis video’s tot een all-in luxe sportschool voor 80 euro in de maand.