Ineens voelde ik me fitter

slanktattoo

“In februari dit jaar gaven Nina en Josca een clinic over voeding. Ik was net begonnen met CrossFit, woog 105 kilo en wilde graag weten hoe ik hier wat aan kon doen. Naderhand zaten we nog even met ze allen na en sprak ik Nina persoonlijk aan. Nina daagde me uit om wat met mijn voeding te gaan doen en om eens langs te komen om hierover te praten. Heel snel werd al duidelijk dat ik meer uit mijn voeding kon halen als ik meer wilde bereiken met CrossFIt, maar ook wat betreft mijn lichaamsgewicht en vetpercentage. Ik had niet door dat ik zo slecht at.

Nina rekende voor me uit wat ik zou moeten eten aan energie en voedingsstoffen zodat mijn lichaam vet kon gaan verbranden maar niet spiermassa verliezen. In de eerste 2 weken viel ik meteen 2 kilo af en daalde mijn vetpercentage ook. Vanaf hier ging het alleen maar sneller. Door intensief te blijven CrossFitten bij Stephan merkte ik op fysiek en mentaal vlak hoeveel ik eigenlijk kon. Ook met mijn werk merkte ik dat ik het allemaal beter kon volhouden. Ik heb ploegendiensten en merkte dat ik beter de nachten doorkwam. Ineens voelde ik me fitter, werd ik makkelijker wakker en werd ik positiever. Slapen ging beter en ik had bijna tot geen dips meer overdag. En de veelvoorkomende after diner dips waren er niet meer.

Mijn doel was in het begin niet om per se een sixpack te krijgen, maar gewoon alleen als ik al onder de 100 kilo zou komen zou ik al blij zijn. Maar nu 8 maanden later liegt het resultaat er niet om. Het uittesten van mijn lichaam met voeding en CrossFit was ontzettend tof. Ook dat ik niet bang hoefde te zijn of het wel of niet zou lukken omdat ik altijd met Nina kon sparren over eventuele nieuwe doelen of het aanpassen van mijn voeding. Achteraf ben ik heel blij dat Nina mij heeft overgehaald om langs te komen en zonder haar was het niet gelukt. We gaan nu verder om meer massa te gaan opbouwen en ben benieuwd hoe het tweede traject gaat lopen.”

Roan
25 jaar
1.83cm
Periode maart t/m oktober
Gewicht: 105kg – 84.4kg
Vetpercentage: 20.75% – 7.93%
Centimeters
Heupen: 106 cm – 96 cm
Middel: 92.5 cm – 76 cm
Borst: 109.5 cm – 98 cm
Been: 62 cm – 57.5 cm
Bicep: 35 cm – 30 cm

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin