Dé oplossing voor overgewicht?

Je ziet het overal: advertenties voor manieren om af te vallen. Met pillen, thee en shakes of juist door te sporten in speciale kleding of hete ruimtes. Ze beweren allemaal dé oplossing te hebben voor overgewicht. Maar is die er wel?

Het perfecte plaatje

Wij mensen zijn op de een of andere manier altijd op zoek naar die ene geniale oplossing om in vorm te komen. Dit wordt vaak door de media vertaald naar ingewikkelde diëten en rare trainingsprogramma’s. Eigenlijk weten we allemaal dat de modellen die afgebeeld staan, geen goede weerspiegeling zijn van de werkelijkheid. Maar toch willen we graag geloven dat dit de nieuwe, snelle methode is die wél werkt.

Gezond verstand

Als je erover nadenkt komen mensen al decennia in vorm door gezond te eten en meer te bewegen. Helaas willen de meeste van ons niet geloven dat dit uiteindelijk de sleutel is tot langdurig succes omdat het te saai en simpel klinkt. Het klinkt veel leuker als iemand je vertelt dat ‘het uitpersen van één tomaat gecombineerd met de vetten van pindakaas dé nieuwe oplossing is om 2 kilo vet per week te verliezen!’ Iedereen met een beetje gezond verstand kan bedenken dat dit niet goed onderbouwd is. En om ons heen zien we dat er mensen al jarenlang in vorm komen zonder deze nonsens.

Geen appeltje-eitje

Want laten wij eerlijk zijn, als we alle nonsens aan de kant schuiven en de focus leggen op gezonder eten en meer bewegen, hoeveel slechter kan je daar uiteindelijk van worden? Ja, het kost tijd en ja, je moet je zelf andere gewoontes aan leren. Maar daar zijn goede coaches voor die met al hun passie en toewijding jou graag willen helpen om het beste in jou naar boven te halen. Als je daar jouw energie en tijd in steekt en niet meer je geld en tijd verdoet met het najagen van de laatste hype, zal je merken hoe simpel de oplossing eigenlijk is!

Alle onzin aan de kant

En met simpel bedoel ik niet dat het eenvoudig is om je gewoontes te veranderen. Maar wel dat er geen speciale sapjes of voedingssupplementen nodig zijn die de kracht bezitten om extra vet te verbranden (want 9 van de 10 keer is dit onzin). Door de focus te leggen op een goede basis – zoals in dit geval gezond eten en voldoende bewegen – en de rest van de onzin te laten voor wat het is, houd je tijd en energie over voor de leuke dingen in het leven. Want het leven heeft nog zoveel meer te bieden dan alleen maar in vorm komen!

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin