De waarde van Health & Co coaching

afvallen

Health & Co biedt een passend traject aan voor iedereen. Onze persoonlijke één-op-één coaching zorgt ervoor dat je een stok achter de deur hebt, duidelijke uitleg ontvangt, goede metingen krijgt en een band op kan bouwen met je coach, wat weer een positief effect heeft op jouw resultaat en mindset. Ja, er hangt een prijskaartje aan persoonlijke coaching, maar waar is dit op gebaseerd en waarom is het niet “duur” te noemen?

Denk maar eens aan de kwaliteit van producten. Voor een A-merk betaal je al snel dubbele, al dan niet het driedubbele voor iets wat er ook van een B-merk te koop is. Maar wanneer kies je voor het A-merk en wanneer kies je voor het B-merk?

Praktijken met voedingscoaches schieten als paddestoelen de grond uit. Je ziet door de bomen het bos niet meer en je hebt geen idee of je moet kiezen tussen de goedkoopste of voor degene waar je meer geld voor betaald. Wat vooral belangrijk is, is niet per se de prijs, maar wat krijg je ervoor terug en is het wat je zoekt? Ben je op zoek naar een kant-en klaar voedingsschema zonder verdere begeleiding en ondersteuning of heb je een stok achter de deur nodig? Weet je zelf al precies wat je lichaam nodig heeft en haal je al veel resultaat, of vind je het fijn als je iemand hebt die met je meedenkt, je de goede richting opstuurt, je bijstaat op mentaal vlak en samen met jou dit traject aangaat? Hier zitten de grootste verschillen in qua kosten.

Er gaat een voorbereiding aan vooraf wanneer een cliënt zich inschrijft bij ons. De contact tussen de coach en de cliënt, het verwerken van het intakeformulier, het kennismakinsgesprek, de gegevens die daarna naar de cliënt worden gemaild etc. Hierna start een cliënt een traject van minimaal 6 maanden waarin er maandelijks 2 persoonlijke consulten worden gepland van 30 minuten. Daarnaast kan de cliënt 24/7 contact opnemen met zijn of haar coach voor vragen en advies. Deze moet ook meegerekend worden.

Naast het geven van advies leveren wij ook receptenbundels, trainingsschema’s, voedingsschema’s en diverse opdrachten om te zorgen dat de cliënt alle handvatten aangereikt krijgt om het maximale uit zichzelf te halen. Hiermee zorgen we er ook voor, dat wanneer de cliënt het traject heeft afgerond, voor zijn leven lang weet welke methode, welke voedingsmiddelen en welke hoeveelheid het beste bij hem of haar past afhankelijk van het doel dat de cliënt heeft. Het maken en onderhouden van deze documenten vergt tijd buiten de consulten om. Ook boodschappenlijsten, E-Books en weekmenu’s kunnen de cliënten aangereikt krijgen wanneer hier behoefte aan is. Er zijn altijd cliënten die meer tijd kosten dan andere. Zo hebben we ook wel eens cliënten waar wij een compleet weekmenu voor maken als ze bijvoorbeeld vastlopen of wanneer iemand nieuwe inspiratie nodig heeft.

De hulp die niet direct door de cliënt gezien wordt, maar wat wel een grote rol speelt in succesfactoren, is het onderhouden van onze website, het bedenken van nieuwe content, het maken van blogs, recepten en alle andere extra’s waar de cliënt baat bij kan hebben tijdens het coachingstraject.

afvallen

De kosten van ons coachingstraject, is inclusief alles wat je hierboven leest. Het is dus niet zo dat je onze maandprijs kan delen door de 2 consulten die de cliënt krijgt en dit als ons halfuur tarief kan zien. Wanneer een cliënt het traject heeft afgerond en nog een los consult wilt, kan dat en valt dat ook goedkoper uit, omdat de cliënt alle kennis heeft opgedaan die nodig is om verder resultaat te boeken of vast te houden. Deze consulten worden vaak als “APK’tje” ingezet, om te kijken of ze nog op de juiste weg zijn of om een schop onder de kont te krijgen.

“Voor je lichaam zorgen is een investering, je krijgt er iets onbetaalbaars voor terug.”

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin