Eindelijk geen eetbuiten meer!

afvallen

Toen ik 5 jaar geleden moeder werd, besloot ik dat ik mijn kinderen niet mijn eetgewoontes mee wilde geven. Al sinds ik me kan herinneren, was ik bezig met zo min mogelijk te eten op een dag (om af te vallen). Wat resulteerde in enorme vreetbuien, die ik dan weer ging compenseren met heel weinig eten. Een cirkel waar ik nooit helemaal uitkwam.

Dit eetgedrag niet overbrengen aan mijn kinderen, was een goede stok achter de deur: nooit meer diëten dus! Met als gevolg dat ik wel ietsje zwaarder was na 2 kinderen… Want ik had me wel veel verdiept in gezond eten, maar ik kon niet normaal met eten omgaan. Omdat ik die kilo’s er toch wel af wilde, ben ik toch weer op een 1500 calorieën dieet gegaan, met alle gevolgen van dien: in no time had ik weer vreetbuien, waar ik me echt niet beter van ging voelen.

Toen kwam ik Health en Co tegen op internet. Eerst deed ik er niks mee, maar het bleef zolang in mijn hoofd rondspoken, dat ik uiteindelijk een mail heb gestuurd met mijn probleem: ik was op zich niet te zwaar, maar ik wilde van die vreetbuien af en normaal met eten omgaan, niet meer zo obsessief. En op zich zou een paar kilootjes minder ook niet misstaan.

Bij mijn eerste afspraak met Nina voelde ik me al gelijk op mijn plek. Ik heb me altijd een beetje geschaamd voor mijn eetbuien, maar hier voelde het heel comfortabel om er eerlijk over te zijn. Mede dankzij Nina haar eigen openheid, is alles bespreekbaar.

Ik kreeg richtlijnen mee naar huis over hoeveel te eten (veel meer dan 1500 calorieën! Ik was zó blij!), maar ook over hoe die calorieën te verdelen in de juiste aantallen eiwitten, vetten en koolhydraten. We gooiden de boel om, probeerden verschillende manieren uit, of probeerden we uit om meer te eten op sportdagen. En ze verplichtte me soms om een patatje oorlog te eten en ervan te genieten (echt heel erg…). Maar bovenal liet ze zien dat dit ook gewoon kan: dat ik mezelf niet hoef te straffen met uithongeren na het eten van 1 patatje (of een zak chips, reep chocola, brood met pindakaas, etc.,etc.)

Nu, een paar maanden verder, kan ik zeggen dat ik al een tijdje geen (ongecontroleerde) eetbuien meer heb gehad. Als ik nu wel een dag teveel eet, doe ik dat bewust en voel ik me helemaal niet meer schuldig na afloop. Want Nina leerde me vooral om mezelf niet de hele tijd van alles te ontzeggen: wat je niet mag, wil je juist hebben. Daarbij kan ik nu de hele dag regelmatig eten, denk ik niet meer obsessief aan de volgende maaltijd én zit ik veel strakker in mijn vel. Hoera!

______________________

Resultaten
______________________

Gewicht: 73.5kg – 66.2kg
Vetpercentage: 23.11% – 19.64%

Centimeters:
Heupen: 106.5 cm – 100.5 cm
Middel: 69.5 cm – 64.5 cm
Borst: 76 cm – 72 cm
Bicep: 28 cm – 27 cm
Been: 58 cm – 55.5 cm

______________________

afvallen

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin