Food & Mind

Cognitieve gedragstherapie
'doorbreek belemmerende patronen'

Wil je meer grip krijgen op je voedingsgewoonten? Lukt het je maar niet om bepaalde patronen te doorbreken? Heb je soms het gevoel geen controle te hebben waardoor je je machteloos voelt? Of wil je juist teveel controleren waardoor je minder kunt genieten van eten?

Bij Health & Co verzorgen wij samen met Mindtrainers een Food & Mind traject waarbij je jouw doelen op gebied van voeding en gedrag duurzaam kunt gaan realiseren.

“De behandeling heeft mij geholpen om me veilig te laten voelen met mijn emoties. Ook heb ik meer inzicht gekregen door de sessies in mijn oude wonden. Ik kan nu gevoelens beter zien voor wat ze zijn en hoef me er niet meer mee identificeren waardoor emotie eten is afgenomen. Ik ervaar meer rust en lichtheid in mijn leven.”

4 sessies met
de diëtist

6 sessies met de therapeut

Min. 4 maanden begeleiding

Wat kan je verwachten?

  • Het traject duurt minstens 4 maanden waarbij er ongeveer om de week gesprekken plaatsvinden, afwisselend bij de diëtist en een gedragscoach/therapeut.
  • De gesprekken worden in overleg met jou, op afspraak ingepland en duren 30 à 60 minuten.
  • De gesprekken hebben een opbouwend karakter met een specifieke focus, toegepast op jouw situatie.
  • We stellen gezamenlijke, persoonsgerichte doelen en je krijgt een voedingsplan op maat.
  • Je zult het patroon van gedrag, gedachten en gevoelens waardoor je belemmering ervaart in kaart brengen en tot nieuwe, begripvolle inzichten komen.
  • Je ontdekt wat je op dieper niveau echt nodig hebt en wat je kunt doen om jouw doelen te realiseren.
  • We besteden vriendelijke aandacht aan gebeurtenissen die ongemerkt veel invloed heeft op jouw huidige eetgedrag zodat jij dit op emotioneel niveau kan leren loslaten.
  • Je ontvangt allerlei praktische ‘tools’ waaronder cognitief gedragstherapeutische interventies en mindfulness technieken om jezelf ook in het dagelijks leven te ondersteunen en te (blijven) coachen.
  • Het is mogelijk het traject te combineren met ademsessies om diepere emoties los te laten. Tijdens de kennismaking wordt besproken of dit bij jou past.

Kosten food & mind traject?

Het tarief voor voor de MIND consulten bedraagt 630 euro (6 sessies van 1 uur).

De kosten voor de FOOD consulten bedragen 249* euro (intake van 1 uur, een persoonlijk voedingsplan en 3 vervolgconsulten van 30 minuten).

*De facturen van de FOOD consulten kunnen aan het einde van het traject worden ingediend bij de zorgverzekering.

Veelgestelde vragen

Voor diegene waarbij diepere patronen aanwezig zijn. Dit kan bijvoorbeeld een lichte aanwezigheid van eetproblematiek zijn. 

Totaal duurt het traject ongeveer 4 maanden.

Tijdens het traject word je begeleid door 2 professionals. Een mindcoach en een diëtiste.

Dit behoord zeker tot de mogelijkheden. Altijd goed om dit te bespreken tijdens de kennismaking en de MIND sessies. 

Wil je eerst kennismaken?

Vraag GRATIS en geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan via info@foodmindstudio.nl.