Food & Mind

Cognitieve gedragstherapie
'doorbreek belemmerende patronen'

Wil je meer grip krijgen op je voedingsgewoonten? Lukt het je maar niet om bepaalde patronen te doorbreken? Heb je soms het gevoel geen controle te hebben waardoor je je machteloos voelt? Of wil je juist teveel controleren waardoor je minder kunt genieten van eten?

Bij Health & Co verzorgen wij samen met Mindtrainers een Food & Mind traject waarbij je jouw doelen op gebied van voeding en gedrag duurzaam kunt gaan realiseren.

“De behandeling heeft mij geholpen om me veilig te laten voelen met mijn emoties. Ook heb ik meer inzicht gekregen door de sessies in mijn oude wonden. Ik kan nu gevoelens beter zien voor wat ze zijn en hoef me er niet meer mee identificeren waardoor emotie eten is afgenomen. Ik ervaar meer rust en lichtheid in mijn leven.”

4 sessies met
de diëtist

6 sessies met de therapeut

Min. 4 maanden begeleiding

Wat kan je verwachten?

 • Het traject duurt minstens 4 maanden waarbij er ongeveer om de week gesprekken plaatsvinden, afwisselend bij de diëtist en een gedragscoach/therapeut.
 • De gesprekken worden in overleg met jou, op afspraak ingepland en duren 30 à 60 minuten.
 • De gesprekken hebben een opbouwend karakter met een specifieke focus, toegepast op jouw situatie.
 • We stellen gezamenlijke, persoonsgerichte doelen en je krijgt een voedingsplan op maat.
 • Je zult het patroon van gedrag, gedachten en gevoelens waardoor je belemmering ervaart in kaart brengen en tot nieuwe, begripvolle inzichten komen.
 • Je ontdekt wat je op dieper niveau echt nodig hebt en wat je kunt doen om jouw doelen te realiseren.
 • We besteden vriendelijke aandacht aan gebeurtenissen die ongemerkt veel invloed heeft op jouw huidige eetgedrag zodat jij dit op emotioneel niveau kan leren loslaten.
 • Je ontvangt allerlei praktische ‘tools’ waaronder cognitief gedragstherapeutische interventies en mindfulness technieken om jezelf ook in het dagelijks leven te ondersteunen en te (blijven) coachen.
 • Het is mogelijk het traject te combineren met ademsessies om diepere emoties los te laten. Tijdens de kennismaking wordt besproken of dit bij jou past.

Kosten food & mind traject?

Het tarief voor voor de MIND consulten bedraagt 630 euro (6 sessies van 1 uur).

De kosten voor de FOOD consulten bedragen 239* euro (intake van 1 uur, een persoonlijk voedingsplan en 3 vervolgconsulten van 30 minuten).

*De facturen van de FOOD consulten kunnen aan het einde van het traject worden ingediend bij de zorgverzekering.

Veelgestelde vragen

Je kunt elke moment starten. Vanaf het moment dat jij de betaling hebt gedaan, start de Health & Cursus op de eerst volgende maandag.

Red je het niet om in 10 dagen de Health & Cursus af te ronden? Na aanmelden heb je 30 dagen toegang tot jouw online dashboard.

Ja, dat kan zeker! Naast de Health & Cursus kun je ook een start maken met een van de Health Plannen. Bij deze plannen wordt je volledig begeleid door de diëtisten van Health & Co.

De Health & Cursus is gemaakt door de diëtisten van Health & Co.

Alle coaches van Health & Co zijn gediplomeerd diëtist en geregistreerd bij het Kwaliteitsregister Paramedici (KP). Tevens hebben een aantal coaches de master Gezondheidswetenschappen afgerond.

Iedere Health & Co coach:

 • Is in het bezit van een geldig diploma voeding & diëtetiek;
 • Volgt regelmatig bij- en nascholing om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het vakgebied;
 • Begeleidt cliënten volgens de behandelprotocollen;
 • Verkoopt géén maaltijdvervangers of afslankproducten.

Wil je eerst kennismaken?

Vraag GRATIS en geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan bij één van onze diëtisten.