Hoe krijg je zichtbare buikspieren?

Hoe krijg je zichtbare buikspieren?

Buikspieren, dat willen we allemaal wel! Maar hoe krijg je nou precies buikspieren? Niet met die challenges op Facebook, niet met alleen het buikspierkwartier in de sportschool, of door wat minder alcohol te drinken… Maar hoe dan wel?

Als je op Google intypt; hoe krijg ik buikspieren? Staan er op de eerste pagina’s allerlei verschillende oefeningen die je kan uitvoeren om een sixpack te creëren. Maar zijn die oefeningen de ‘key’ tot succes? Buikspieren zijn super hot en dat is de reden dat er ook zoveel misvattingen over zijn. Bij deze de zin en onzin over buikspieren….

Branderig gevoel
Om buikspieren te krijgen moet je net zolang doorgaan totdat je een branderig gevoel krijgt? Nee dus, dat is echt onzin. De reden dat je een branderig gevoel krijgt is omdat je de spieren een opdonder geeft, je rekt ze uit en dat doet pijn.

Herhalingen
Om buikspieren te krijgen moet je gewoon héél veel herhalingen doen? Ook dit is een fabel. Door veel buikspieroefeningen te herhalen kunnen je buikspieren oververmoeid raken. Doordat je te veel oefeningen gaat doen kan je lichaam zich niet meer goed focussen op de juiste techniek. Op deze manier ga je de oefening forceren en ga je andere delen belasten zoals rug en nek.

Alleen buikspieroefeningen
Om buikspieren te krijgen doe je alleen buikspieroefeningen? Onzin! Niet met alleen buikspieroefeningen krijg je buikspieren, wist je dat je met een squat ook je buikspieren traint? Met onwijs veel bewegingen train je de buikspieren. Dit word ook wel compound oefeningen genoemd. Veel effectiever dan het buikspierkwartiertje!

Buikspieren op een apparaat
Er zijn verschillende manieren om via apparaten in de sportschool je buikspieren te trainen. Maar het is ook niet verkeerd om gewoon op een matje oefeningen te doen. Welke oefeningen? Denk dan aan bijvoorbeeld planken en leg raises.

Iedere dag buikspieroefeningen doen (challenges etc)
Heel leuk hoor de challenges op bijvoorbeeld Facebook om buikspieren te creëren in wel 30 dagen. Klinkt top, maar helaas zo werkt het niet. Het is een lang proces en binnen die 30 dagen heb jij helaas niet die sixpack. Om het op langere termijn vol te houden en echt dat mooie wasbordje te krijgen, zie hieronder.

Beginnen met je eetpatroon
Als er nog teveel vet op je buik zit dan zal je de spieren ook niet zien, zo simpel is het. Dit klinkt heel gemakkelijk, maar het is dus een kwestie van beginnen met je eetpatroon. Als je je buik gaat trainen, moet je eerst je buikvet laten ‘verdwijnen’. Logisch want anders zie je niets van de spieren. Je vetpercentage zal je dus moeten verlagen. Bij Health&Co zullen we ervoor zorgen dat jouw vetpercentage wordt verlaagd doormiddel van aanpassingen in je eetpatroon. Wat ervoor zal zorgen dat jij strakker en beter in je vel zit.

Krachttrainen
Door krachttrainen train je je hele lichaam en er zijn onwijs veel spieren die je moet gebruiken vanuit je romp. Als je bijvoorbeeld de billen traint door een squat train je tegelijkertijd je buikspieren omdat je je buik aanspant.

Dus de conclusie is een combinatie van deze twee maken. Let op je voeding en zorg ervoor dat je regelmatig sport. Niet alleen je buikspieren trainen en alleen apparaten gebruiken, maar kijk ook eens in het krachthok op je sportschool of neem een lesje CrossFit.

Deel dit artikel: