Iedereen kan slank zijn

Sommige mensen hebben last van overgewicht omdat dit nou eenmaal genetisch bij hun is bepaald of dat bij sommige hun hormonen uit balans zijn. Andere mensen zijn te zwaar omdat zij niet tegen e-nummers of koolhydraten kunnen. Ook zijn er individuen die overtollig vet hebben omdat zij te weinig eten. Ehm. Niet echt. Geen van het bovenstaande is mogelijk. Hoe hard je ook weigert om ons te geloven.

Voedingsstoffen
Uiteraard is het zo dat bij mensen met overgewicht veel voedingsstoffen niet uit de juiste producten worden gehaald en vaak vinden onze clienten, bij het starten van ons programma, dat ze meer eten dan daarvoor. Dit komt vaak doordat de voedingsstoffen die ze tot zich nemen niet meer bestaan uit 80% bewerkte caloriebommen maar voor 80% uit normaal, gezond voedsel. Eigenlijk heel simpel: Een gemiddelde Candybar heb je binnen 5 happen op en als je de zelfde calorieën wilt binnen krijgen doormiddel van een broccoli zit je bijna een half uur te knagen…

Onderschatten
Verder is het zo dat mensen die gewicht willen verliezen vrijwel altijd meer consumeren dan zij denken (in calorieën) en mensen die willen aankomen consumeren minder dan zij denken.
Het is ook normaal dat je (veel) meer calorieën consumeert dan je denkt. Het is al vele malen bevestigd dat we als mensen onze calorie-inname onderschatten. Keer op keer op keer. Studies tonen aan dat mensen hun calorie-inname tot wel 47% kunnen onderschatten en hun calorieverbruik tijdens een training overschatten tot 51%. Andere data laat zien dat mensen 2.000 calorieën minder opgeven dan dat ze dagelijks binnenkrijgen. Om nog maar te zwijgen over interessante shows als Secret Eaters. Er is nog nooit een mens gevonden die een daadwerkelijk gemiddeld energietekort aanhield op de langere termijn en daarmee geen gewicht of vet verloor. Hoe graag je ook de uitzondering wilt zijn, we zullen je toch teleur moeten stellen… Dus ja, iedereen kan slank zijn.

Hoe pak je het aan?
Afvallen is niet alleen maar een kwestie van het juiste dieet en dan ben je er. Het is vooral een mentale kwestie. Dat verklaart ook waarom veel mensen het zo moeilijk vinden om vol te houden of om op gewicht te blijven. Maar hoe zit dat nou precies? Waarom is de kans op terugval in je oude gewoontes zo groot? En kun je dat voorkomen?
Met het startersprogramma van Health & Co krijg je alle handvatten die voorkomen dat je vervalt in oude gewoontes, stress-eten ombuigt, en signalen vroegtijdig te herkennen.

Kosteloos oriëntatie gesprek? Vul hier je gegevens in en we nemen contact met je op.

Deel dit artikel: