Ik voel me fitter dan ooit

“Via via ben ik overgehaald om een afspraak te maken met Nina van Health & Co. Niet alleen zag ik om me heen dat mensen resultaat bij haar haalde, maar ook van zelfs familie hoorde ik dat, als ik wilde afvallen, ik bij Nina aan het goede adres zou zijn.

Ik wist wel dat er iets aangepast moest worden aan mijn voeding, maar na de intake met Nina wist ik dat het echt compleet anders moest worden aangepakt als ik mijn doelen zou willen behalen. Ik hield gewoon van een biertje, of 15 in het weekend en ik wist dat ik hier wat aan moest gaan veranderen. Ik heb een eigen bedrijf, ik CrossFit een paar keer in de week en heb een gezin. Ik wilde gewoon meer energie hebben om al deze dingen te kunnen blijven doen, zonder op vrijdagavond het gevoel te hebben alsof ik 78 jaar was in plaats van 40. Als ontbijt nam ik gewoon twee broodjes en een cracker met typisch Hollands beleg, tussendoor en in de middag nam ik ook broodjes, voor ik naar huis ging nam ik nooit echt iets en bij het diner aten we gewoon normaal, gezond. Vond ik. Nina bevestigde mij ook dat mijn productkeuzes niet ongezond waren, maar dat de manier waarop je producten toevoegt in je dagelijkse menu bepalend zijn voor hoe je je erdoor gaat voelen. Dus brood is niet de dood, maar als je elke dag alleen maar brood eet over dag, met hetzelfde beleg en dezelfde hoeveelheid, gaat er weinig veranderen. Je lichaam verandert immers pas als er een verandering plaatsvindt.

Wat ik fijn vond was dat Nina de voedingskeuzes die ik zelf maakte kom omturnen tot een manier waarop ze wel goed voor me waren. Hierdoor hoefde ik niet 100% van mijn voeding ineens te schrappen, maar kon ik met aanpassingen op mijn huidige voedingspatroon met nieuwe ideeën van Nina puzzelen naar een perfect dag- en weekmenu. Achteraf waren deze “kleine” veranderingen voor mijn lichaam essentieel en wist ik niet zo goed wat me overkwam. Van losgaan in het weekend met behoorlijk wat alcohol en een energieloos weekend, naar mealpreppen op zondag zodat ik met mijn tupperware met de juiste voeding de werkweek weer aankon. Wat een verschil! Veel meer energie, voor werk, voor trainen, voor het leven. Lekker cliché, maar het is zo. Achteraf viel het me allemaal hartstikke mee. Ja je moet even de knop om hebben en weten dat dit niet is voor even, maar voor altijd, maar dan nog, als het makkelijk was, dan zou iedereen het doen, toch?
Ik heb mijn traject bij Nina verlengt en ik ga graag nog even door om het laatste vetrandje eraf te krijgen, daarna gaan we weer langzaam opbouwen in voeding zodat ik eventueel wat meer massa kan gaan opbouwen. Althans, dat vind Nina, we moeten nog even gaan kijken wat het wordt ;-)”

Resultaten
Periode 27 september t/m 24 januari
Gewicht: 87.5kg – 79.3kg
Vetpercentage: 19.51% – 12.74% (jackson pollock 4 punts)
Centimeters:
Heupen: 99.5 cm – 94.5 cm
Middel: 93 cm – 83.5 cm
Borst: 101 cm – 96.5 cm
Been: 56.5 cm – 54.5 cm
Been: 29 cm – 28.5 cm

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin