Makkelijke eiwitrijke Health & Co proof tussendoortjes!

Een veelvoorkomende valkuil wat wij tegenkomen in onze praktijk, is dat cliënten vaak geen tijd hebben om meerdere eetmomenten voor te bereiden. Helemaal als het gaat om tussendoortjes. Of het nou gaat om vergaderingen, geen mogelijkheid tot pauzes of het zitten in de auto wat het moeilijk maakt, met onderstaande tips is er geen probleem meer om ook je tussendoortjes te kunnen eten!

Eiwitrijk

Het moeilijkste om binnen te krijgen zijn toch wel de eiwitten. Een product met een bron van eiwitten, vergt vaak een bereiding en dat is nou juist de tijd die er vaak niet is! Daarom in dit stuk alles over makkelijke, eiwitrijke tussendoortjes!

Hieronder namens ons makkelijke tussendoortjes om wel je eiwitten mee aan te kunnen vullen!

 • Een eiwitreep.

  Een goede eiwitreep bevat ongeveer 150-200kcal, 15-20gram eiwitten en liever geen toegevoegd suiker. Een aantal goede voorbeelden zijn:

  1. Heerlijke crunchy bars! Aanrader: de White Chocolate Cookies variant!
  2. Voor de lactose-intoleranten ofveganisten onder ons, deze topper van een Vegan bar!
  3. Mijn eigen favoriet, de vegan bar van Orangefit!

 

 

 • Een eiwitshake.

  Naast dat het ideaal is voedingsstoffen te kunnen drinken als er minder tijd beschikbaar is, is de variatie ook nog eens eindeloos als je gebruikt maakt van een vloeibare “maaltijd”. Lekkere recepten hiervoor vind je onderaan deze blog! Een aantal goede eiwitpoeders:

  1. Deze whey poeder is betaalbare variant, met lactose. Aan te raden is om een simpele smaak te kiezen, zoals vanille of banaan. Dit omdat bij de smaken zoals Cookies & Cream, vaak ook suiker wordt toegevoegd.
  2. Voor de lactose-intoleranten en veganisten onder ons, deze betaalbaren veganistische variant.
  3. Mijn persoonlijke favoriet, maar wel een stuk prijziger, de vegan eiwitpoeder van Orangefit.

 

 

 • Zuivel.

  En dan hoef je niet per se 500 gram magere Franse kwark mee te nemen, maar ze hebben tegenwoordig handige portieverpakkingen om mee te nemen en ideaal om tussendoor even naar binnen te harken!

  1. Melkunie protein kwark, 200 gram totaal, maar wel met een keurige 20 gram eiwit! Lactosevrij 🙂
  2. Friesche Vlag breaker, mijn favoriet! Let wel op dat er maar twee smaken zijn die Health & Co proof zijn! De High Protein Framboos-granaatappel en de Banaan-bosbes.
  3. Cottage cheese! Ik vind het heerlijk om dit zo uit te lepelen en op te eten, maar je kan het ook prima tussen twee boterhammen smeren en opeten. Het bevat maar liefst 12 gram eiwit per 100 gram!

 

 • Overig.

  Denk bijvoorbeeld aan peulvruchten, noten en eieren. Nu is niet iedereen fan van het meenemen van gekookt eieren en het opeten in het bijzijn van anderen, maar wanneer je de kans hebt, dan raden we het zeker aan hiermee af te wisselen! Noten en eieren bevatten ook vetten, dus ondanks dat ze in dit blog voorkomen, betekent dat niet dat je met 5 eieren je eiwitten voor de dag kan halen natuurlijk!

  1. Edamame bonen: deze boontjes bevatten maar liefst 11(!!) gram eiwit per 100 gram. Je kan ze uit hun schil halen en eten of je kunt van Bonduelle een kant-en klaar blikje kopen waarin ze al gepeld zijn! Super easy ervan smullen dus. Lekker met een klein beetje zeezout.
  2. Pinda’s en cashewnoten (ongezouten) hebben ongeveer 25 gram eiwit per 100 gram. Nu is hier 100 gram van consumeren geen aanrader, omdat je dan ongeveer 600 kcal kwijt bent. Maar een portie van 15 gram bevat al 3,7 gram, dus een mooie aanvulling op de overige eiwitrijke tussendoortjes!
  3. Gekookte eieren. Makkelijk en altijd lekker, gekookte eitjes! Een gekookt ei bevat ongeveer 75kcal met 7,7 gram eiwit. Wist je dat het eigeel hiervan ongeveer 60kcal in beslag neemt? Dit komt doordat het eigeel de vetten bevat! Gooi het eigeel zeker niet weg als je maar 2 gekookte eieren neemt als tussendoor, het eigeel bevat namelijk ook 3 gram eiwit.

 

 

Om je eiwitpoeder niet zat te worden, kan je hier klikken om meer variaties te vinden voor eiwitshakes! Ook vind je op onze website veel snack recepten waar gebruikt gemaakt wordt van eiwitpoeder!

 

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin