Mijn doel: Gewicht verliezen én weten vol te houden

Sinds mijn pubertijd struggel ik al met de kilo’s. Heel veel moeite doen om er een paar kilo’s af te krijgen en binnen de kortste keren zaten ze er weer aan. En dan weer opnieuw.

Na mijn zwangerschap waren er minder kilo’s af gegaan dan ik had gehoopt en bleef ik vasthangen op 86 kilo. Ik zat totaal niet lekker in mijn vel en besloot om er iets aan te gaan doen. Ik heb toen contact opgenomen met Health en Co en uitgelegd waar ik tegen aan liep.

Tijdens mijn intakegesprek werd ik heel erg gemotiveerd. Ik was blij om te horen dat ik zelf in kon vullen wat ik zou gaan eten, want het diëten was ik ondertussen helemaal zat.

Waar ik het meeste aan heb gehad is de tip om alles voor te bereiden, er is nu geen dag meer dat ik dat niet doe.Ik vind het weer ontzettend leuk om in de keuken te staan en maak de lekkerste gerechten.

Op dit moment weeg ik 68 kilo en ik kan eindelijk weer trots naar mezelf in de spiegel kijken.Nog een paar kilo en dan heb ik mijn streefgewicht bereikt en pas ik in mijn trouwjurk die ik als motivatie in maat 36 heb gekocht.

Mijn evaluatie
Wat waren mijn verwachtingen en doelen vooraf?
Mijn doel was gewicht verliezen. En de verwachtingen die ik hierbij had waren tips om het vol te blijven houden. En motivatie om door te zetten.

Hoe heb ik het coachingstraject ervaren?
Ik heb het traject positief ervaren. Tijdens het traject had ik er een goed gevoel bij en als ik terugkijk ook.

Wat viel mij op over de aanpak van de coach?
Mijn coach Mark liet zien dat hij er zit om je te helpen. Het antwoord dat je geeft op een vraag van hem is nooit fout. Mark luistert goed en denkt in oplossingen, geeft tips en motiveert. Hierdoor heb ik het gevoel dat ik er niet alleen voorsta.

Wat heeft mijn coach mij geleerd?
Dat iedereen wel eens een ‘snaaibui’ heeft en dat dat niet erg is. Als je het de volgende dag meteen maar weer op pakt. Ook heb ik geleerd dat ik het echt zelf kan.

Waarom is dit belangrijk voor mij?
Ik heb het vertrouwen dat ik het kan. En ik kan het ook. Ik blijf er heel positief in. In welke mate ben ik (wel of niet) tevreden over de coaching in dit traject.

Zou ik een traject van Health & Co ook anderen aanraden?
100% ja. Zelf dacht ik jarenlang ‘hulp?? Ik weet echt wel wat ik wel en niet moet eten hoor’. Maar toch is het zo anders als ik erop terugkijk. Soms kunnen we het nou eenmaal niet alleen, ook al denken we van wel. Ik denk ook dat heel veel mensen deze grote steun in hun rug kunnen gebruiken.

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin