Naar de Dietiste of naar de Gewichtsconsulent?

Gewichtsconsulente verschil dietiste

Wat is het verschil tussen een diëtist en een gewichtsconsulent?
Die vraag horen we in onze praktijken regelmatig. Beide beroepsgroepen houden zich bezig met voeding, waar zit dan het verschil? Lees hier hoe het nu precies zit.

De gewichtsconsulent:
De gewichtsconsulente is er voor mensen die voedingsvoorlichting willen zonder medisch doel. Wil je dus je lifestyle aanpassen om aan te komen, af te vallen, spiermassa te kweken of gewoon omdat je graag gezond wilt zijn? Dan heb je geen verwijzing van de arts nodig en hoef je geen eigen risico te betalen. Wel dien je aanvullend verzekerd te zijn. Voor meer informatie welke verzekeraars de consulten van Health & Co vergoeden, verwijzen wij naar de blog ‘vergoedingen 2018’ op onze blog pagina.

De gewichtsconsulent is dus laagdrempelig. De meeste verzekeringen vergoeden dit vanuit de aanvullende verzekering alleen wanneer de gewichtsconsulent is aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Zo weet je zeker dat je bij een gecertificeerde professional terechtkomt. Iedere drie jaar moet een geregistreerde Gewichtsconsulente laten zien dat ze voldoende werkervaring heeft opgedaan en voldoende bij- en nascholing heeft gevolgd. Uiteraard zijn de gewichtsconsulenten van Health & Co allemaal BGN-gecertificeerd.

De diëtiste:
Een diëtiste geeft dieetadvies aan mensen die om medische redenen naar hen toe moeten. Hiervoor heb je dus een verwijzing van de arts nodig. Vanuit de basisverzekering wordt alleen 3 uur advies vergoed en hierbij moet je het eigen risico betalen. Heb je geen medische klachten en geen verklaring hiervoor van de arts? Dan kan je dus niet bij een diëtiste terecht, en kun je, als je advies wil over een gezonde levensstijl met gezond eten en bewegen, het beste naar de gewichtsconsulent.

Kom vrijblijvend naar een intakegesprek van Health & Co. Is dit iets voor jou? Dan raden wij je aan het startersprogramma van Health & Co te volgen bij één van onze praktijken in Heerhugowaard, Breda, Heemskerk of Zeist. Word je eigen Health Coach en krijg inzicht in je eetgewoontes en krijg gedegen kennis over een gezonde levensstijl. 24/7 staan wij via Whatsapp voor jou klaar en gaan we aan de slag op basis van jouw doel en jouw lichaam. Schrijf je vandaag nog in via de website, email of telefonisch!

*Door Marit Koopal

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin