Ongewenst suiker in je thee

Ja je leest het goed, ongewenst suiker in je lekkere kopje thee. Geen suikers die jij zelf toevoegt aan je kopje thee, maar suikers die zich al bevinden in het thee zakje. Is dit echt waar? En welke thee kan je het beste drinken? Lees rustig verder.

Wat is thee eigenlijk?
Thee is de meest gedronken drank over de hele wereld en bestaat uit gedroogde bladeren van een theeplant genaamd Camellia sinensis. Van deze bladeren wordt er zwarte thee, witte thee en groene thee gemaakt. Zuivere thee is zwart, maar alle smaakjes die wij kennen zoals rooibos, kamille, sterrenmix, zoethout etc. zijn kruidentheetjes. Deze kruiden worden toegevoegd en bij sommige thee zakjes kan er dan ook suiker aan toegevoegd worden. Dit wordt vaak omschreven als aroma’s wat aangegeven wordt op de verpakking.

Suiker
Het klopt inderdaad dat in sommige theezakjes toegevoegde suikers zitten. De Keuringdienst van Waarde heeft hier aandacht aan geschonken en heeft dit verder onderzocht. En ja, het klopt dat in sommige thee suiker zit, wat jij zonder dat je het doorhebt gewoon drinkt. In de theezakjes zitten namelijk bruine korreltjes en deze bruine korreltjes zijn eigenlijk kleine suiker bommetjes. Lipton heeft het alleen niet op de verpakking gezet. Zo denk je verstandig te zijn om je thee zonder suiker te drinken maar zit het onbewust wel in je thee.

Welke thee is dan wel goed?
Tuurlijk is het niet erg als je toch een keer een theetje neemt die suiker bevat, maar belangrijk is om erop te letten. Nu je het weet zal je minder snel naar de lekkere theetjes grijpen en eerder naar een zwarte, groene of witte thee of een thee die geen suiker bevat. De thee zonder toegevoegde suikers kan je vinden in de biologische winkels. Als je 100% zeker ervan wil zijn dat de thee geen suiker bevat vraag dit dan even na. Dus let de volgende keer even op welke thee jij neemt. Thee van Piramide, Zonnatura , Yogi & Jacob Hooy zijn naar mijn mening de beste keuzes.
Liefs Kirsten.

Deel dit artikel: