Pittige pompoensoep

Pittige pompoensoep
Voedingswaarden

Opdien grootte 1 kom soep

Opdieningen 4


Hoeveelheid per portie
Calorieën 135
% Dagelijkse waarde *
Totaal vet 7.8g12%
Totaal koolhydraat 12.4g5%
Eiwit 3.2g7%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Opbrengsten4 portiesVoorbereidingstijd5 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd25 minuten

1

Ingrediënten

1 rode peper
Stukje verse gember
800 g pompoenblokjes (diepvries)
1 ui
1 teentje knoflook
250 ml kokosmelk light (Bon Coco)
200 g bospeen
1250 ml groentebouillon
Snufje kurkuma
Snufje kerriepoeder
1 el olijfolie
zaden en pitten ter garnering

2

Benodigdheden

• Snijplank
• Mes
• Soeppan
• Spatel

3

Bereidingswijze

• Snipper de ui, knoflook, gember en 1 rode peper fijn (voor een iets minder pittige variant houd je een halve rode peper aan).
• Fruit deze aan in een pan met een beetje olie en roer de kurkuma en kerriepoeder er door.
• Voeg de pompoen en wortel toe en bak deze een paar minuten mee.
• Voeg dan de bouillon toe en kook 20 minuutjes tot de groente zacht is.
• Pureer de soep met de staafmix fijn en roer de kokosmelk er door.
• Proef of de soep goed op smaak is en voeg eventueel een snufje peper en zout toe.
• Serveer de soep met wat zaden en pitten en eventueel wat ringetjes rode peper.