Aziatisch wokgerecht met avocado

Aziatisch wokgerecht met avocado
Voedingswaarden

Opdien grootte 1

Opdieningen 4


Hoeveelheid per portie
Calorieën 394
% Dagelijkse waarde *
Totaal vet 16.1g25%
Totaal koolhydraat 46g16%
Eiwit 15.1g31%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Opbrengsten4 portiesVoorbereidingstijd10 minutenKooktijd5 minutenTotale tijd15 minuten

1

Ingrediënten

4 el sojasaus
1 knoflook
250 g champignons
200 g rijstnoedels
1 paksoi
200 g tofu
1 ui
2 cm gember
1 rode peper
2 tl serehpoeder
1 el miso
2 el olijfolie
1 avocado

2

Benodigdheden

• Wok
• Snijplank
• Mes
• Rasp
• Pan

3

Bereidingswijze

• Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
• Snijd de peper doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de peper in kleine stukjes.
• Schil en rasp de gember en snijd de tofu in dobbelstenen.
• Snijd de witte bladstelen van de paksoi fijn en was het zand eraf. Laat goed uitlekken en zet apart. • Snijd ook de bladeren fijn en houd deze apart van de bladstelen.
• Verwarm 1 el olijfolie in een wok en bak de tofu goudbruin. Haal de blokjes uit de wok en zet ze even apart.
• Verwarm nog 1 el olijfolie in de wok en fruit de ui. Voeg de knoflook, champignons, rode peper, gember en serehpoeder toe en bak kort mee.
• Bereid ondertussen de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
• Voeg de bladstelen van de paksoi bij de roerbak en bak een paar minuten mee totdat ze gaar zijn.
• Voeg de miso en de sojasaus bij de paksoi.
• Voeg op het laatst de bladeren van de paksoi, de tofu en de rijstnoedels toe aan de rest en schep goed door elkaar.
• snijd de avocado in repen en verdeel deze over de 4 borden met de noedels als finisingtouch