Bananenbrood basisrecept

Voedingswaarden

Opdien grootte 1 plak bananenbrood

Opdieningen 12


Hoeveelheid per portie
Calorieën 104
% Dagelijkse waarde *
Totaal vet 3.4g6%
Totaal koolhydraat 10.8g4%
Eiwit 6.5g13%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Opbrengsten12 portiesVoorbereidingstijd10 minutenKooktijd45 minutenTotale tijd55 minuten

1

Ingrediënten

3 overrijpe bananen
2 hele eieren
100 ml amandelmelk
100 g speltmeel
50 g eiwitpoeder chocolade of vanille
1,50 theelepel bakpoeder
1 eetlepel cacaopoeder

2

Benodigdheden

• Oven
• Bakblik
• Bakpapier
• Keukenmachine/blender

3

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 175 graden
• Meng alle ingrediënten behalve je toppings in een blender of keukenmachine
• Doe een bakpapiertje in het bakblik
• Vul hem met je beslag
• Doe hem zo’n 45 minuten in de oven tot een satéprikker er droog uitkomt