Bananenbrood basisrecept

bananenbrood
Voedingswaarden

Opdien grootte 1 plak bananenbrood

Opdieningen 12


Hoeveelheid per portie
Calorieën 104
% Dagelijkse waarde *
Totaal vet 3.4g6%
Totaal koolhydraat 10.8g4%
Eiwit 6.5g13%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Opbrengsten12 portiesVoorbereidingstijd10 minutenKooktijd45 minutenTotale tijd55 minuten

1

Ingrediënten

3 overrijpe bananen
2 hele eieren
100 ml amandelmelk
100 g speltmeel
50 g eiwitpoeder chocolade of vanille
1,50 theelepel bakpoeder
1 eetlepel cacaopoeder

2

Benodigdheden

• Oven
• Bakblik
• Bakpapier
• Keukenmachine/blender

3

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 175 graden
• Meng alle ingrediënten behalve je toppings in een blender of keukenmachine
• Doe een bakpapiertje in het bakblik
• Vul hem met je beslag
• Doe hem zo’n 45 minuten in de oven tot een satéprikker er droog uitkomt

Voor de variatie kun je ook nog een halve banaan bovenop het bananenbrood leggen voordat deze de oven in gaat. Ziet er meteen gezellig uit!

Meer recept inspiratie nodig?

Start vandaag jouw Health & Cursus met +200 recepten!