Bietenburgers

Voedingswaarden

Opdien grootte 1 bietenburger

Opdieningen 4


Hoeveelheid per portie
Calorieën 226
% Dagelijkse waarde *
Totaal vet 4g7%
Totaal koolhydraat 34.5g12%
Eiwit 9.6g20%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Opbrengsten4 portiesVoorbereidingstijd5 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd15 minuten

1

Ingrediënten

300 g rode bieten
100 g havermout
100 g linzen
65 g tarwebloem
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
2 tl gedroogde tijm
1 el pindakaas

2

Benodigdheden

• Schiller
• Rasp
• Keukenmachine
• Spatel
• Koekenpan

3

Bereidingswijze

• Schil de bieten en rasp ze fijn.
• Meng de bieten en de overige ingrediënten samen in een keukenmachine en meng het met de pulse stand tot een samenhangend beslag.
• Schraap regelmatig de restjes van de rand mee om te zorgen dat alles goed gemengd wordt.
• Mocht je niet in bezit zijn van een keukenmachine, kan het ook in een beslagkom met een staafmixer vermalen worden.
• Het beslag is nogal plakkerig, het werkt het makkelijkst om de burgers met natte handen te vormen.
• Maak 4 gelijke burgers van het beslag en bak deze in ongeveer 5 minuten rondom bruin.
• De burgers kunnen ook uit de oven gemaakt worden, leg de burgers dan op een bakpapiertje en bak ze in ongeveer een half uur in de oven op 180 graden.
• Serveer de burgers met een lekker bruin bolletje en je favoriete toppings