Geroosterde pompoen met feta uit de oven

Recept pompoen feta uit oven
Voedingswaarden

Opdieningen 2


Hoeveelheid per portie
Calorieën 206
% Dagelijkse waarde *
Totaal vet 14.9g23%
Totaal koolhydraat 13.7g5%
Eiwit 7.3g15%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Opbrengsten2 portiesVoorbereidingstijd5 minutenKooktijd30 minutenTotale tijd35 minuten

1

Ingrediënten

400 g pompoenblokjes
50 g feta 10% vet
een paar takjes verse tijm
15 g pijnboompitjes
1 el olijfolie
1 rode ui

2

Benodigdheden

• Oven
• Ovenschaal
• Snijplank
• Mes

3

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 200 graden.
• Snijd de ui in dunne halve ringen, en snijd de feta in kleine blokjes. Eventueel kun je de feta ook met je vingers verkruimelen.
• Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat en strooi hier de ui en feta bij.
• Pluk de tijm en sprenkel de blaadjes over de pompoen. Druppel daarna de eetlepel olie erover, gevolgd door wat peper en zout naar smaak.
• Schuif de bakplaat in de oven en rooster het geheel voor 25-35 minuten op 200 graden.
• Rooster ondertussen in een pan zonder olie de pijnboompitten. De pijnboompitten bakken we apart om te voorkomen dat ze een beetje zompig worden tussen de pompoen, aangezien er wat vocht vrij komt.
• Zodra de pompoen klaar is kun je de pijnboompitten toevoegen, om daarna direct te serveren.
• Eet smakelijk!