Opdien grootte 1 zoete aardappel
Opdieningen 2
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.
Ingrediënten
Benodigdheden
• Oven
• Ovenschaal
• Koekenpan
• Blender of keukenmachine (of vijzel)
• Kookpan
• Zeef/vergiet
• Snijplank
• Mes
Bereidingswijze
• Verwarm de (hetelucht) oven voor op 200 graden.
• Boen de zoete aardappels schoon en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en verwarm ze voor +/- 45 minuten in de oven.
Maak in de tussentijd de groene pesto spread:
• Rooster zowel de pijnboompitten voor de groene pesto spread, als de pijnboompitten voor de topping in een droge koekenpan voor 2 minuten.
• Voeg de helft van de pijnboompitten, samen met de knoflook, basilicum, citroensap en olijfolie toe aan een blender of keukenmachine. Bewaar de helft van de pijnboompitten apart als topping.
• Blend tot een gladde spread en voeg naar smaak zwarte peper. Is de spread te dik? voeg dan 1 eetlepel water toe. Zet op zij tot gebruik.
• Kook de asperges voor 3 minuten.
• Halveer de cherry tomaten, snijd de radijsjes in dunne plakjes en spoel de linzen in een zeef/vergiet schoon.
• Alle ingrediënten zijn klaar, dus tijd om de zoete aardappels te vullen! Snijd de zoete aardappels voor driekwart door en vul met rucola, linzen, tomaten, radijsjes en asperges. Top af met hummus, de groene pesto spread en de rest van de pijnboompitten.
p.s. waarschijnlijk passen niet alle ingrediënten meteen in je zoete aardappel. Bewaar de rest van de ingrediënten naast je bord zodat je de aardappel steeds kan bijvullen!
Start vandaag jouw Health & Cursus met +200 recepten!