Gezonde muffins met banaan

Voedingswaarden

Opdien grootte 1 muffin

Opdieningen 8


Hoeveelheid per portie
Calorieën 114
% Dagelijkse waarde *
Totaal vet 4.1g7%
Totaal koolhydraat 15.8g6%
Eiwit 4g8%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Opbrengsten8 portiesVoorbereidingstijd10 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd30 minuten

1

Ingrediënten

125 g havermout
150 ml plantaardige melk of halfvolle melk
1 ei
2 bananen
2 tl kaneel
1 tl bakpoeder
30 g gemengde noten, ongezouten

2

Benodigdheden

• Oven
• Muffinblik
• Kom
• Vork

3

Bereidingswijze

• Verwarm je oven voor op 200 graden.
• Prak de banaan samen met het ei fijn en hak de walnoten wat fijner.
• Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe behalve de noten.
• Meng alles goed door elkaar.
• Vet de muffinvormpjes in met een beetje boter, olie of een bakspray.
• Vul circa 8 muffinvormpjes met het beslag.
• Hak de noten fijn en verdeel deze over de muffins.
• Zet de muffins vervolgens voor circa 20 minuten in de oven.