Granola met gedroogd fruit

Granola met gedroogd fruit
Voedingswaarden

Opdien grootte 40 gram

Opdieningen 10


Hoeveelheid per portie
Calorieën 181
% Dagelijkse waarde *
Totaal vet 9.2g15%
Totaal koolhydraat 18.8g7%
Eiwit 4.7g10%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Opbrengsten10 portiesVoorbereidingstijd5 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd25 minuten

1

Ingrediënten

200 g havermout
100 g gemengde noten (ongezouten)
25 g zonnebloempitten
25 g pompoenpitten
100 g gedroogd fruit (mango en abrikoos in dit recept)
1,50 el kokosolie of olijfolie
1 el kaneel

2

Benodigdheden

• Oven
• Bakplaat
• Keukenweegschaal
• Mengkom
• Bakpapier
• Spatel

3

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 160 graden.
• Doe alle ingrediënten behalve de olie, honing en fruit in een mengkom en meng goed door.
• Smelt in een pannetje de kokosolie en voeg dit en optioneel de honing door het mengsel.
• Roer alles goed door en stort het mengsel uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat en verdeel het over de plaat.
• Rooster de granola tot deze lichtbruin kleurt (ongeveer 20 minuten).

• Laat de granola op de bakplaat afkoelen en voeg als laatste gedroogd fruit naar keuze toe.
• Bewaar de granola in een goed afgesloten pot tot 3 weken.

• Varieer ook eens met andere vruchten, noten of zaden.