Veganistische pita gevuld met portabello en avocado

Vegan pita recept
Voedingswaarden

Opdien grootte 1 pita

Opdieningen 4


Hoeveelheid per portie
Calorieën 319
% Dagelijkse waarde *
Totaal vet 14.4g23%
Totaal koolhydraat 34.9g12%
Eiwit 9.2g19%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Opbrengsten4 portiesVoorbereidingstijd10 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd20 minuten

1

Ingrediënten

2 portabello paddenstoelen, stengels verwijderen
4 grote pita broodjes (volkoren variant!)
4 eetlepels hummus naar keuze
2 rijpe, verse avocado's, ready to eat.
1 eetl. citroensap
1 eetl. vers gehakte basilicum
1 bakje kiemen
zout en peper naar smaak

2

Benodigdheden

• oven

3

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 180 graden.
• Leg de champignons op eend bakplaat en besprenkel deze met olie.
• Plaats bakplaat in de oven en laat de paddestoelen 5 minuten roosteren of tot ze bruin zijn.
• Haal de champignons uit de oven, laat ze 5 minuten afkoelen en snijd ze in plakjes van max 1 cm dik.
• Smeer de hummus gelijkmatig op de pita’s.
• Snijd de avocado’s in dunne plakjes en sprenkel deze met citroensap, basilicum, zout en peper.
• Verdeel de avocado plakjes over de hummus en doe hierboven op 1 of 2 plakken portobello.
• Top af met een handje kiemen
• Bestrijk de buitenzijde van de pita met olijfolie en leg ze op een hete grill. Grill aan beide kanten tot ze geroosterd zijn, ongeveer 2-3 minuten.
• Serveer onmiddellijk, enjoy!