Voedingsschema

Als gewichtsconsulent krijgen wij vaak de vraag: ‘’heb je anders niet even een voedingsschema voor me?’’ Tevens zien we veel cliënten die in het verleden het volgen van een voedingsschema hebben geprobeerd. Waarom dit meestal niet de oplossing is, leggen we graag aan je uit.

Iedereen kan je in grote lijnen vertellen wat je moet doen in de sportschool en wat je dagelijks moet eten. Voor velen is dit nog niet genoeg. Stel je krijgt een voedingsschema van je super sporty buurman of buurvrouw die met dat schema het lichaam heeft gekregen waar jij van droomt. Vergis je dan niet, want dat wat voor hen werkt, kan voor jou het totaal tegenovergestelde effect hebben. Je buurman of buurvrouw verschillen namelijk in behoorlijk wat opzichten van jou. Wellicht is hij of zij ouder, jonger, groter, zwaarder of sport hij of zij veel meer of minder als jij. Elk mens is namelijk uniek, en hier hoort ook een unieke hoeveelheid eten en bewegen bij.

Simpel een schema aanschaffen via een bekende of via internet voor een klein prijsje gaat jou niet verder helpen. Ook niet als een schema opgesteld wordt aan de hand van jouw leeftijd, lengte en gewicht. Want weet jij waarom je dan eet wat in je schema staat? Waarom je ontbijt wat je ontbijt? En wat doe je als na een aantal weken het schema compleet je neus uitkomt? Of als je op een gegeven moment niet meer afvalt of aankomt door het schema wat je volgt?

En daar hebben we het probleem: Je weet niet waarom en hoe een schema opgebouwd is, dus verval je na het volgen van het schema weer net zo hard in je oude gewoontes. Of te wel, het gewoon klakkeloos volgen van een schema is net zo behulpzaam en effectief bevonden als een Sonja Bakker boek.

Net zoals vele met de Sonja Bakker methode hebben, zal je misschien afvallen van het volgen van een schema. Maar is dit voor langere termijn? Nee helaas niet. Om op langere termijn succesvol te willen zijn moet je weten waar een voedingsschema uit opgebouwd wordt. Toch is een uitgebalanceerd voedingsschema of beter gezegd, een voedingspatroon van essentieel belang bij het vet verbranden of bij het opbouwen van spiermassa. Cardiovasculaire- en/of krachttraining zijn immers alleen effectief als een voedingspatroon op orde is, wat inhoud dat zowel de kwantiteit als de kwaliteit van de dagelijkse consumptie gezond en in proporties zijn.

Met het principe van uitgebalanceerd persoonlijk voedingsschema vergeten we de dieetgoeroes en gaan we back to basic met de principes kwantiteit en kwaliteit. Kwantiteit betekent enerzijds de dagelijkse totale hoeveelheid aan calorieën, anderzijds de totale verhouding van macronutriënten (koolhydraten, eiwitten en vetten). Met kwaliteit bedoelen we dat voedingsproducten, dus de macronutriënten, uit gezonde en gevarieerde voedingsbronnen moeten worden gehaald.

Aan de slag!

Wil jij voor eens en altijd klaar zijn met stoeien met je (over)gewicht? Zoek dan een deskundige die hierin gespecialiseerd is. Iemand die jou kan helpen. Niet alleen met het opstellen van een schema, maar iemand die ook kijkt naar jou als persoon, die jou voor een langere periode kan begeleiden bij deze leuke en uitdagende zoektocht naar een lifestyle die perfect bij jou past. Zodat je een gezonde basis kan leggen voor nu maar ook voor de toekomst.

Het begint allemaal bij je mindset, beweging en je voeding, bij jouw eet- en drinkgewoontes om precies te zijn. Geen quick fix of dieet. We leren je een nieuwe levensstijl aan voor de lange termijn. Het gaat bij ons niet alleen over kilo’s en koolhydraten, spiermassa en calorieën, het gaat over jouw gezondheid.

Jouw persoonlijke Health Plan wordt uitsluitend gemaakt door deskundige coaches. Alle coaches zijn gediplomeerd en geregistreerde Gewichtsconsulenten, waardoor vergoeding vanuit de zorgverzekering in vele gevallen mogelijk is (gaat niet ten koste van je eigen risico).

Op basis van jouw doel en jouw lichaam gaan we aan de slag. En hoewel afvallen je primaire doel kan zijn, is het belangrijk dat je wijzigingen aanbrengt die je op de lange termijn kunt volhouden. Ook daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. We gaan juist focussen op je gezondheid, in plaats van het nummer op de weegschaal.

Zelf leren hoe je een voedingsschema maakt en daarmee je droom shape bereiken? Schrijf je nu vrijblijvend in!